Turist i Badolato
Turist Attraktioner | Oplevelser for livet | Tur-guide

Lang gåtur til Vandfaldet i Bivongi


Lange inde i bjergene i skovene bag Bivongi ligger dette 120 meter høje (og noget tynde) vandfald. Det falder i flere omgange, så der er ikke tale om en lang 120 meter vandstråle, men en lang række mindre. Det hele ender i en lille sø, som det er meget fristende at kaste sig i på en varm sommerdag. Det skal dog siges at vandet er koldt, vi taler af erfaring.

Turen fra Bivongi til vandfaldet foregår dels i Jeep, dels til fods. Turen er absolut ikke for gangbesværede. Da vi besøgte vandfaldet første gang i 2010 kørte vi i Jeep så langt at vi kun skulle gå 10 minutter. Desværre er vejen skredet siden, så idag er gåturen knap 40 minutter hver vej.

Ankommer man først til Bivongi, er der mange reklamer for og udbydere af ture til 'La cascada'. Vi har ikke erfaret at nogen skulle være væsentlig bedre end andre, men på torvet i Bivongi ligger en bar der netop hedder 'La Cascada'.Der taler de engelsk og derfra arrangerer de meget gerne turen. Og så er det jo praktisk når man kommer tilbage igen, at blive sat af på en bar.

Kørerturens første del er på en lidt ujævn vej, og man fortryder lidt at man har betalt en mand for at køre på en vej, uden sideveje, hvor man selv kunne have kørt med sin egen bil, men efter et kvarters tid, begynder man langsomt at fornemme at dette havde Volvoen nok ikke klaret. Det sidste stykke er på kanten af en dyb kløft, og her er der ingen mulighed for at komme ud af bilens højre side, for så falder man laaangt ned. Sikkert fremme ved afsætningsstedet, er det med at huske vandflasken. Den første del af gåturen foregår nemlig fortsat på kanten af kløften og uden skygge, mens sidste del er langs et lille vandløb der krydses flere gange, og i en kølig skygge af de høje træer. Her føler man sig næsten som i paradis, og der er mange kilder med rent drikkevand, så man kan få fyldt op inden turen går tilbage igen.

Selve vandfaldet og søen forneden kan faktisk ikke beskrives, hverken i ord eller billeder - det skal opleves.

Og vi garanterer at det er alle anstrengelserne værd.

Et lille tip til højsommeren - tag turen før frokost, der er kørerturen og gåturen langs kløften ikke så varm.

Detaljer om Vandfaldet i Bivongi


Vandfaldet, når det er skåret ind i et kamera

Navn: La Cascada
Adresse: Bivongi
GPS:

Google Maps:

Hjemmeside:
  
Køretid fra Badolato: 0:50
 

Ankommet til den lille sø nedenfor

Meget fristende med en kold dukkert

Igen søen, nu oppe fra

Turen dertil