Turist i Badolato
Turist Attraktioner | Oplevelser for livet | Tur-guide

Det mest oplagte Rundtur i Borgo


En tur til Badolato Borgo er et must når man nu besøger området

Stil bilen på torvet, og begiv dig ned ad Corso’en (byens hovedgade), præcist modsat af hvor man ankom. På vejen går man først op til en lille plads, med den ene af byens 13 kirker. Den ligger mondænt og optræder som hovedkirken, og med daglig service, men i historisk øjemed er den næsten uden betydning. Længere fremme er Torre Companaria som blev brugt til varsling når fjenden angreb. Så gemte indbyggerne sig ude i bjergene til faren var drevet over, for derefter at vende tilbage igen. Fortsætter du ned ad, ender du med en fantastisk udsigt over det Joniske hav og med kirken Dell’Immacolata lige frem for dig. Ofre de sidste skridt ned og se kirken, den er sjældent åben, men er den det, så får du et indblik i hvordan en kirke så ud for 300 år siden.

Tilbagevejen kan du efter temperament lægge i den ene eller anden side af byen, gå ikke udenfor bymuren, men følg vejene rundt. Nordsiden kan være lidt tricky, da man risikerer at skulle op ad mange trapper til sidst, mens turen på sydsiden ofte er meget varm når solen skinner.

Tilbage på torvet, tag en lille tur mod Nord, dvs bag lejepladsen. Lidt ned ad de små veje, og pludselig kommer der større kældre, som alle er aflukkede. Her har de ældste familier deres fadebure, og opbevarer vin, skinke, ost og andre af livets fornødenheder. Og når der inviteres indenfor til smagsprøver, så kan det næsten ikke blive større.

Efter den lange tur rundt i byen, kan vi kun anbefale at slukke tørsten (og måske sulten) på La Botte (se beskrivelsen under mad og drikke), det vil fuldende dit visit til en fjern fortid.

Detaljer om Rundtur i Borgo


Kirketårnet

Afsæt mindst: 03:00 Timer   
Køretid uden ophold: 0:10
 

Corso - hovedgaden

Et kik mod havet

Fra Syd

By Night