Turist i Badolato
Turist Attraktioner | Oplevelser for livet | Tur-guide

Byen med de mange historier Badolato - Borgo


Badolato er vores egen bjergby, med en historie tilbage til før år 1100. Når man kører dertil ad den 6 km lange og snoede vej fra Badolato Marina ser man hvor stejlt og yderligt byen ligger, og man kører næsten 1 km langs bymuren før man endelig kommer frem til byporten og lander lige inde på torvet, Piazza Castello. Før det blev torv, lå der nemlig et slot her. Torvet er åbent, med en fantastisk udsigt mod syd, samt flere caféer og barer (hvad forskellen så er).

Byen blev landskendt, da borgermesteren på direkte TV satte hele byen til salg for 1 euro, da affolkningen var på sit højeste, og han gerne ville gøre noget for at få liv i byen igen. I sin storhedstid boede der næsten 4.000 mennesker, i dag knap 200. Til gengæld er kunstnere og andre livsnydere (ofte udenlandske) begyndt at modernisere de gamle huse til glæde for alle. Der er specielt i August tæt pakket i byen, og flere restauranter åbner for de få uger, for så i løbet af September igen at lukke ned. Og det samme med byen – det er 2 vidt forskellige byer sommer og vinter, men altid et besøg værd.
Vi har beskrevet en tur rundt i byen, se ture.

Guidede ture: Rejsebureauet ved Stationen (ved siden af Apoteket) arrangerer guidede ture, med efterfølgende smagsoplevelser i de små kældre.

Detaljer om Badolato - Borgo


Kirketårnet

Navn: Badolato Borgo
Adresse: Badolato
GPS: n38 34.112, e16 31.440

GoogleMap: 38.568537, 16.524006

Hjemmeside: www.
  
Køretid fra Badolato: 0:10
 

Corso - hovedgaden

Et kik mod havet

Fra Syd

By Night